DET BØR DU VIDE
Reglerne om opsætning af vores skurvogne har ofte ført til mange spørgsmål, og vores kunder har håndteret det forskelligt.
Grundlæggende anbefaler vi, at man sætter sig ind i, hvilke regler der gør sig gældende for ens lokalområde, herunder lokalplaner og kommuneplaner.
Hertil er det vigtigt, at man som husejer har overblik over bygningerne på ens ejendom, hvordan de er registreret i BBR og den heraf afledte Bebyggelsesprocent.
Kommunerne er generelt meget behjælpelige med disse forhold og kan informere om hvilke regler der specifikt gør sig gældende for netop din ejendom.
Det er desuden vigtigt at tale med naboerne om den nye skurvogn på forhånd af hensyn til nabofreden.
Da vores skurvogne ofte kan gå under skur/sekundær bebyggelse, har mange af vores kunder benyttet fradragsreglen, hvilket betyder at man kan opføre op til 50 m2 ekstra småbygninger mm uden byggetilladelse.
Har du yderligere spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte Anders.
Ved beregning af bebyggelsesprocenten skal man ved fritliggende enfamiliehuse, sammenbyggede dobbelthuse og sommerhuse ikke medregne de første 50 m2 for småbygninger/sekundære bygninger, - dvs. garage, carport, udhus, drivhus, overdækket terrasse mv. - herunder skurvogn.
Eksempel 1
På en grund er der opført en garage på 25 m2. Ejeren af ejendommen ønsker efterfølgende at opføre et udhus. Det samlede areal af sekundær bebyggelse på grunden må maksimalt være 50 m2. Ejeren af ejendommen kan derfor opføre et udhus på maksimalt 25 m2, uden at det kræver byggetilladelse fra kommunen. Ønsker ejeren af ejendommen at opføre et udhus på mere end 25 m2, vil bygningernes samlede areal overstige 50 m2, og der vil derfor være krav om byggetilladelse.
Eksempel 2
På en grund med en garage på 30 m2, der er bygget sammen med en overdækning på 19 m2 vil ejeren gerne opføre et skur på 14 m2. I eksemplet er det samlede areal af sekundær bebyggelse ved opførelse af skuret 63 m2, og overstiger dermed 50 m2. Der er derfor krav om byggetilladelse.
Det er en forudsætning, at bygningsreglementet, deklarationer og anden lovgivning overholdes.
Normal beboelse område
Når man opfører sekundær bebyggelse, skal der være mindst 2,5 m fra naboskel eller sti. Står skurvognen 2,5 m fra naboskel, må den være op til 3,5 m højt.
Da vores skurvogne er fra omkring 2,7 m til 3 m høje, afhængig af hvilken model du har købt, vil skurvognen normalt kunne placeres 2,5 m fra skel. Vær opmærksom på fundamentets højde, der skal ligges til den samlet højde.
Sommerhusområde
Når man opfører sekundær bebyggelse, skal der være mindst 5 m fra naboskel eller sti. Står skurvognen 5 m fra naboskel, må den normalt være over 3,5 m højt.
Tjek lokal, eller naturplanen hvis der er tvivl.
Hvis skurvognen skal placeres tætter på skel, så kontakt kommunen for regler herom.
Vi understreger, at det er kundens eget ansvar at sikre sig, at reglerne overholdes.